Salata de icre cu gris

de Dana_Retetegg in Peste, 22 Noi 2011 | 19361 vizualizari

 

Icrele facute in casa sunt foarte bune, se fac destul de usor si merg de minune in zilele de post cand avem dezlegare la peste.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr icre de hering,
  • 3-4 linguri de gris (pregatit din apa si gris, exact ca si grisul cu lapte, cu o consistenta foarte solida - racit inainte de utilizare),
  • 1 lamaie mica,
  • 200-300 ml ulei,
  • 1 ceapa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre cu gris:

Icrele le-am pus in vasul mixerului. Pentru ca aveau deja putin ulei in ele le-am batut intai asa simple timp de 4-5 minute. Apoi am adaugat treptat cate putin gris. De fapt am alternat grisul cu uleiul si sucul de la lamaie.

Mixerul face singur treaba, asa ca noi trebuie doar sa avem rabdare si sa punem toate ingredientele in bol treptat, pana cand icrele sunt gata.

Am tocat fin o ceapa si am adaugat-o peste icre, am omogenizat si am servit.

M-am jucat putin cu formele mele, pestisorul auriu mi-a fost de mare ajutor:) Merg servite si simple din bol, dar mie imi place sa vad farfuria mai vesela:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre cu gris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Icre de crap